De warmteverliesberekening berekent de hoeveelheid warmte die door ventilatie en isolatie verloren gaat. De berekening is essentieel om het verwarmingsvermogen af te stemmen op de warmtebehoefte van het gebouw.

Warmteverliesberekeningen

Bij Gerritsjans Tekenbureau Installatie bent u aan het juiste adres voor het laten maken van een warmteverliesberekening voor uw (te bouwen) woning of utiliteitsbouw. Heeft u koudeklachten in uw bestaande woning? Ook dan kan een warmteverliesberekening uitkomst bieden. Met de uitkomsten van een warmteverliesberekening kunt u namelijk de meest efficiente maatregelen nemen om het warmteverlies te beperken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een warmteverliesberekeningen?

Neem dan gerust contact met ons op. Bel 06 21 57 57 58 of mail ons: info@gerritsjans-tbi.nl

Warmteverliesberekeningen

Om efficient te kunnen besparen op energiekosten voor een woning of utiliteitsbouw, is het aan te bevelen om een warmteverliesberekening (transmissieberekening) te laten maken. Met een warmteverliesberekening wordt namelijk duidelijk in kaart gebracht welke factoren in het gebouw een warmteverlies opleveren. Denk hierbij aan factoren als ventilatie, wanden, ramen, deuren, vloeren, plafonds en het dak.

De thermische isolatie van het gebouw wordt berekend en daarmee wordt tevens het verwarmingsvermogen van elke ruimte bepaald. Daarna wordt gekeken waar en hoe de warmte in het gebouw verloren gaat en hoe het energieverlies eventueel kan worden verminderd. In de warmteverliesberekening wordt tevens rekening gehouden met ventilatie, transmissie en opwarmtoeslag.

Kennis en ervaring

Gerritsjans Tekenbureau Installatie heeft veel ervaring op het gebied van warmteverliesberekeningen. Wij voeren de berekeningen uit voor diverse opdrachtgevers als installatiebedrijven, aannemers, ZZP’ers, woningbouwcorporaties en gebouweigenaren. Met behulp van de berekening kunnen we u een gedegen en onafhankelijk advies geven.

Een goede warmteverliesberekening geeft inzicht in o.a.:

  • de warmtebehoefte van het gebouw
  • de meest efficiente verwarmingsketel en/of warmtepomp om aan deze warmtebehoefte te voldoen
  • welke radiatoren geschikt zijn
  • de gewenste buisafstand van de vloerverwarming
  • welke efficiente isolerende maatregelen moeten worden genomen
  • wat de isolatiewaarde van het glas moet zijn

Meer informatie?

Bel 06 21 57 57 58 of mail ons: info@gerritsjans-tbi.nl